Geboren in 1966, te Aalst, als zoon van een fotograaf, wiens moeder fotograaf was, die het dan weer van haar vader geleerd had. Derde generatie dus.
Emigreerde met m'n ouders naar de VS toen ik één jaar oud was. Heb daar naar verluidt de maanlanding live, in prime time, op tv gezien. Maar ben in slaap gevallen, dus herinner me er niks meer van. Keerde terug naar België toen ik haast vier was. En moest nu Nederlands leren. De fascinatie voor auto's maakte plaats voor die voor vliegtuigen en raketten.
Over m'n schooltijd : een lichtpuntje waren de lessen geschiedenis en aardrijkskunde. Het was in het laatste jaar secundair onderwijs dat ik tweemaal met de rugzak naar Algerije trok.
Koos - geheel tegen de verwachting in - voor een lerarenopleiding - geschiedenis en aardrijkskunde. Weet niet of ik in die tien jaar docentschap op het Aalsters Lyceum iets meegegeven heb, maar hoop het toch.
Was intussen begonnen aan een kroniek over het luchtvaartgebeuren in en boven België, en publiceerde er het één en het ander over.
Vond in Ann de geschikte partner om te reizen en een gezin te beginnen te Erembodegem. Nora en Victor kwamen er bij.
Verliet het onderwijs en verrichtte als free lancer historisch onderzoek voor munitieopsporingsbedrijven in België en Nederland, en werk sinds 2010 voltijds als researcher en project manager voor Bom-Be, in functie van het saneren van oude slagvelden (doorgaans niet-ontplofte artilleriegranaten) en het opsporen van niet-ontplofte vliegtuigbommen. Een groot deel van m'n tijd vul ik met het schrijven van desktop studies, waarin ik samen met de collega's aan de hand van archiefstukken en historische luchtfoto's probeer na te gaan of een perceel al dan niet gecontamineerd is met oude oorlogsmunitie. Met de Vlaamse Overheid bestudeerden we een generieke aanpak van dit veiligheidsprobleem.
Run ook de uitgeverij Flying Pencil, die aan auteurs voor o.m. streekgeschiedenis een platform biedt.
De voorbije 25 jaar werkte ik voor uitgeverijen De Krijger, De Eecloonaer, Flying Pencil en Houtekiet, alsook voor VRT-programma's als Histories en Publiek Geheim.
Toekomstplannen ? Een boek over één Belg die in de jaren '60 het Amerikaanse ruimtevaartprogramma op de rails zette. En voor het project Schapenkust trekken we met fototoestel langsheen de rijke historie van de Europese Atlantische waterlijn.